10 inch screens not coming on

Look here for answers to your technical questions. Post a question or share your expertise with others.
Post Reply
SuperMario
Newbie
Posts: 3
Joined: Sat Jan 26, 2008 10:36 am

10 inch screens not coming on

Post by SuperMario » Thu Jul 11, 2019 5:53 pm

Have Encore 500s with Applause Media. Screens not coming on and motherboard making long 4 second beep and then pauses then repeats. Any ideas?

ATLTech
Head Tech
Posts: 517
Joined: Mon Dec 31, 2012 10:10 am

Re: 10 inch screens not coming on

Post by ATLTech » Thu Jul 11, 2019 6:57 pm

Bad FCB. Call your local service provider.

SuperMario
Newbie
Posts: 3
Joined: Sat Jan 26, 2008 10:36 am

Re: 10 inch screens not coming on

Post by SuperMario » Tue Jul 16, 2019 6:29 pm

There is no flexpay on this dispensers so there shouldn't be an FCB board or is there? The problem affects both sides btw. It is a first generation Applause system. Screen light is on but blank. I have 5 dispensers all with the same problem. They were just installed although one came up and is now showing pay inside. Thanks in advance for your input.
Last edited by SuperMario on Thu Jul 18, 2019 3:03 pm, edited 1 time in total.

ATLTech
Head Tech
Posts: 517
Joined: Mon Dec 31, 2012 10:10 am

Re: 10 inch screens not coming on

Post by ATLTech » Tue Jul 16, 2019 8:01 pm

If it’s beepng like you say then I would think there is an FCB. Not sure what you are referring to when you say no flexpay.

Open the door and take a picture of the back of the color display and post the picture.

User avatar
skonley
Head Tech
Posts: 308
Joined: Thu Oct 07, 2010 9:21 am
Location: Crimea River

Re: 10 inch screens not coming on

Post by skonley » Wed Jul 17, 2019 5:56 am

Sounds like the original 10.4 color screens with the big mother board. Its either the motherboard or the compact flash behind it or both. I've run into this before and just replaced the whole damn thing.
Be alert - we need more lerts!


SuperMario
Newbie
Posts: 3
Joined: Sat Jan 26, 2008 10:36 am

Re: 10 inch screens not coming on

Post by SuperMario » Thu Jul 18, 2019 3:04 pm

I replaced the mother board and flash and the beeping stopped but still no screens. I'll post a pic soon.


Post Reply