Page 1 of 1

Primary FEP RNCL Failed

Posted: Wed Jun 24, 2020 3:31 pm
by jgar477
Has anybody seen this message or knows what it is exactly? Verifone recommended a reload which I did and I was able to get the credit cards working again however the message reappeared after the site did a day close and said host unavailable.

Site is unbranded buypass with commander running 3.10.39 and using a paysafe device. Echosat and Buypass say everything looks ok. Verifone just recommended a reload but can't tell me anything more about it.

Re: Primary FEP RNCL Failed

Posted: Wed Jun 24, 2020 7:38 pm
by xardoz
Yes, we have had 2 sites with this error, it means that the Card processor can not reconcile the last batch

The processor, aka: First data, is out of sync with the site.

Re: Primary FEP RNCL Failed

Posted: Thu Jun 25, 2020 7:10 am
by jgar477
Thanks for the response. I do know that when the site closes out their day they are getting a host unavailable message. After a couple of days the credit cards eventually stop working. Like I said buypass says everything looks good on their end. Any suggestion on how to resolve this?

Re: Primary FEP RNCL Failed

Posted: Thu Jun 25, 2020 2:49 pm
by 3rdrock
A non EMV Chevron had this issue,the CC stopped working,Verifone said to reload it. I took a backup and reloaded it and the next day after a EOD, all the CC stopped working again. Verifone said reload it again. My work mate went there and reloaded it and hand programmed the fuel,DCRs, network DEPT,and made a keyboard and the site had to program their sku and the issue did not happen again. The backup was corrupted.

Re: Primary FEP RNCL Failed

Posted: Tue Jun 30, 2020 8:03 pm
by pumpinainteasy
I saw this happen at a site, but found after several hours of reloading/importing/reloading etc. it was the bank (BAM) that had done something with the sites account to where the store owner had to go to the bank to take care of something for them to start processing again.

Re: Primary FEP RNCL Failed

Posted: Thu Jul 02, 2020 6:01 am
by jgar477
Went back to the site and got a hold of the network and found that they were setup to close the day at a time different than the time they were actually closing. Finally got a hold of somebody at Verifone that had seen this issue before and confirmed that they were out of sync with the network. Had them change the time to when they actually close and haven't heard back from them. Yet.

Thanks to all who responded.